Novosti

Započeo Startup Weekend Mostar: Pet timova se bori za vrijedne nagrade

Upoznavanjem sudionika, motivacijskim govorom i predstavljanjem ideja u petak, 6.5.2022. godine  u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka započeo je Techstars Startup Weekend Mostar. Peto izdanje ovog globalno popularnog događaja nakon šest godina se vratilo u grad na Neretvi i okupilo je mlade iz više gradova iz Bosne i Hercegovine, a obilježit će ga razvijanje poslovnih ideja, učenje, umrežavanje, suradnja i zabava.
Događaj je počeo upoznavanjem s pravilima, koja je prezentirao facilitator Ondrej Čejka, i motivacijskim govorom Hasiba Alića, osnivača medijske kuće Alviral, ujedno i sponzora ovogodišnjeg izdanja. On je u svom govoru istaknuo važnost korištenja svih prilika za osobni i profesionalni razvoj te nužnost ulaganja u vlastite vještine. Sudionici su tijekom programa prve večeri imali priliku i upoznati mladi tim koji stoji iza njemačkog startup poduzeća Sportana, a potom su oni najhrabriji predstavili i svoje poslovne ideje od kojih je izabrano onih pet na kojima će pet timova raditi tijekom cijelog vikenda. Osim zajedničkog rada na razvoju ideja, sudionike tijekom subote, 7.5.2022. godine, očekuju motivacijska predavanje Martine Đorđevske, koja stoji iza hercegovačkog branda Tegla, te Kenana Nazdrajića koji je suosnivač poduzeća Motus Health. Timovi će tijekom vikenda na raspolaganju imati i mentore, iskusne stručnjake iz različitih područja koji će im svojim iskustvom doprinijeti rješavanju izazova s kojima će se suočiti. Nedjeljni program će biti rezerviran za radionicu prezentacijskih vještina i finalne prezentacije pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolja tri tima, a za njih su osigurane vrijedne nagrade iz ukupnog fonda vrijednog 5.000,00 KM.
Timovi će tijekom cijelog vikenda i nakon događaja imati priliku koristiti pogodnosti koje su za sve sudionike pripremili globalni partneri – GoDaddy, Google for Startups i Miro, a lokalno izdanje je podržao i RedBull osiguravajući energetsko osvježenje tijekom događaja.