Novosti

Veleposlanik Kraljevine Norveške posjetio INTERA Tehnološki Park

Prošlo je više od tri godine otkada je i formalno završio projekt koji je INTERA Tehnološki Park implementirao uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Kroz trogodišnji projekt INTERA Tehnološki Park podržao je razvoj lokalnog startup ekosustava, doprinio generiranju novih radnih mjesta, poduzećima olakšao izlazak na međunarodno tržište, organizirao niz treninga te surađivao s predstavnicima visokoobrazovnih institucija na istraživačko-razvojnim projektima. Od tada do danas INTERA TP i dalje se trudi koračati istim stopama, unaprjeđujući vlastite usluge i doprinoseći razvoju lokalnog, ali i regionalnog gospodarstva.
Upravo je zato predstavnicima INTERA TP-a bila iznimna čast u četvrtak, 10.9.2020. godine u svojim prostorijama ugostiti delegaciju Veleposlanstva Kraljevine Norveške na čelu s Veleposlanikom, Nj. E. Olavom Reinertsenom. Davor Krezić, osnivač INTERA TP-a, i Vedran Šimunović, izvršni direktor INTERA TP-a, iskoristili su ovu priliku za osvrt na prethodnu suradnju ostvarenu s Ministarstvom vanjskih poslova Kraljevine Norveške, ali i predstavljanje rezultata postignutih u proteklom periodu. Bila je ovo izvrsna prilika i za razgovor o planovima i aktivnostima koje će obilježiti period koji je pred nama. Veleposlanik se osvrnuo i na ciljeve svog mandata ističući važnost privlačenja investicija i norveških poduzetnika te povezivanju domaćeg i norveškog tržišta, poglavito u područjima IT i energetskog sektora. Nakon kratke prezentacije, predstavnici Veleposlanstva obišli su prostorije INTERA TP-a te se upoznali sa svim kapacitetima, ali i novitetima organizacije.
Kao rezultat posjete, posebno se ističe jasno postavljen cilj zajedničke suradnje u dijelu podrške razvoju poduzetništva i procesu internacionalizacije na čijem će se ostvarenju raditi u narednom periodu. Zadovoljni predstavljenim, a svjesni značaja međunarodne podrške, ne sumnjamo da ćemo i u budućnosti imati priliku za ostvarivanje zajedničkih ciljeva i realiziranje kvalitetnih suradnji.