Novosti

Radionica u Budvi - Inspirativne priče i upoznavanje sa svjetskim tehnološkim trendovima

Krajem prošlog tjedna, u sklopu projekta "Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT", jedanaest mladih djevojaka iz Mostara imalo je priliku biti dio dvodnevne radionice "Developing specialized ICT skills, knowledge & capacity" u Budvi.
Pored djevojaka iz Mostara, radionici su prisustvovale djevojke iz Budve, Nikšića i Banja Luke.
Radionica, koja ih je uvela u svijet ICT vještina, omogućila im je i da budu dio jedne od najvećih regionalnih konferencija upravo u području IT-a, INFOFEST-a. Ovaj 25. po redu Festival informatičkih dostignuća okupio je impresivan broj predstavnika ICT sektora, redom svjetskih tehnoloških poduzeća kao što su Oracle, Microsoft, Symantec i mnogi drugi. Kroz izravan kontakt s predstavnicima ovih i sličnih poduzeća, djevojke su se upoznale s aktualnim trendovima u informatici, cyber sigurnošću, digitalizacijom poslovnih procesa i novostima u cloud servisima.
Dodatan razlog za usmjeravanje ka ICT sektoru dale su i inspirativne priče uspješnih žena u ICT-u, koje su kroz panel diskusiju djevojkama prenijele svoja iskustva, prepreke s kojima su se suočile, ali i sve ono zbog čega su odabrale karijeru upravo u tom sektoru. 
Radionica održana u Budvi je i posljednja u nizu aktivnosti u okviru ovog projekta za ovu godinu. Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije. INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske.