Novosti

Predstavljen USAID-ov Projekt unaprjeđenja radne snage i pristupa tržištima

U srijedu, 14.12.2017. godine, u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka predstavljen je USAID-ov Projek unaprjeđenja radne snage i pristupa tržištima (USAID WHAM projekt), a domaćoj poslovnoj zajednici detaljno su predstavljene i sve njegove grantovske linije.
“Projekt unaprjeđenja radne snage i pristupa tržištima”, financiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), trogodišnji je program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unaprjeđenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i na regionalna tržišta. Projekt ovo prvenstveno namjerava ostvariti putem programa dodjele bespovratnih sredstava domaćim malim i srednjim poduzećima (MSP) te organizacijama koje predstavljaju poduzeća s izvoznim potencijalom u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila/obuće.
U narednim godinama USAID WHAM projekt radit će na unaprjeđenju kapaciteta brzo-rastućih, izvozno-orijentiranih i izvozno spremnih MSPa dodjelom grantova kroz tri područja intervencije:
-        Unaprjeđenje vještina radne snage u ciljnim sektorima
-        Povećanje pristupa tržištima
-        Poboljšanje kvaliteta proizvoda i uvođenje novih tehnologija za upravljanje kvalitetom i certifikaciju.
Krajnji cilj USAID WHAM projekta je povećenje izvoza za 30% u podržanim poduzećima i stvaranje 1.545 novih radnih mjesta.