Novosti

Predstavljamo CROWN kandidate: Upoznajte Nevenu i Vedinu koje stoje iza Centra zdravih navika

Početkom rujna smo saznali pobjednike višemjesečnog programa za razvoj poslovnih ideja kroz projekt CROWN, sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, koji su zajednički implementirali Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park. Put devet pobjednika, ali i ostalih kandidata, započeo je još prošle godine inovativnim testiranjem, nastavljen je nizom edukacija i mentorskih sesija, a okrunjen je jednodnevnim natjecanjem u Hrvatskoj. Jedne od kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine su bile i Nevena Pandža i Vedina Ajanović s kojima smo razgovarali o dojmovima i daljnjim planovima.
Kratko predstavite sebe i članove tima.
Stručni tim Multidisciplinarnog centra čine magistrica nutricionizma Nevena Pandža i magistrica psihologije Vedina Ajanović. 
Predstavite svoj proizvod i uslugu.
Centar se bavi multidisciplinarnim pristupom psihologije i nutricionizma, osnažujući mentalno i tjelesno zdravlje u svakodnevnom životu, bez tabua i stigme. Imamo uspješnu suradnju s gradskim i privatnim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, poliklinikama, udrugama, firmama, fitness centrima.
Našim korisnicama nudimo individualna psihološka i nutricionistička savjetovanja, analizu sastava tijela i planove prehrane, grupne edukacije, psihološka testiranja/procjenu i psihoterapiju.
Kada i kako ste dobili ovu ideju?
Ideju smo dobile na programu društvenog poduzetništva Fronterra 2016. godine kada smo se prvi put i upoznale. Već od prvog razgovora znale smo da želimo naše stručno znanje prenijeti u praksu, povećati svijest o pravilnoj prehrani i mentalnom zdravlju i pozitivno utjecati na našu lokalnu zajednicu radeći ono što znamo i volimo. Prolazeći kroz brojne programe poduzetništva i usavršavanja za mlade, sve smo bliže našem cilju, a pri tom jačamo našu mrežu suradnika i zajedničku viziju.
Što je za vas značilo sudjelovanje u programu CROWN?
Program CROWN nam je mnogo značio za nadogradnju našeg poslovnog puta. Nakon analize tržišta, bila nam je potrebna dodatna podrška s pravnog i financijskog aspekta. Vidljivu promjenu smo osjetile i na polju prezentacijskih vještina. Uživale smo u proširenju mreže kolega i suradnika iz cijele BiH te na susjedne zemlje Crnu Goru i Hrvatsku. Uz pohvalu za odličnu organizaciju edukacija i odabira predavača, kao i finalnog pitcha, najveću zahvalnost ističemo što smo upoznale mlade i inovativne ljude s kojima smo već od online susreta do susreta uživo u Sisku počele raditi na osmišljavanju i realizaciji suradnji.
Koji su vam sljedeći koraci?
Trenutno smo u implementiranju programa "Kako si? Zdravo!" koji će uključivati poboljšanje prehrambenih navika uz psihološka savjetovanja, sve osmišljeno na zanimljiv, stručan i praktičan način. Želimo da naši korisnici uživaju u cjelokupnom procesu, a cilj nam je krenuti s različitim pristupom programa prema dobnim skupinama. Kad razmislite, zdrava prehrana i mentalno zdravlje je kao pranje zubi, mora biti dio svakodnevne higijene, jer tako ćete sigurno osjetiti pozitivan učinak :)