Novosti

Otvorene prijave za ovogodišnji VIRAL hackathon

Student si fakulteta u Banja Luci, Tuzli, Bijeljini, Mostaru ili Podgorici? Tražiš priliku za učenje i zabavu u isto vrijeme? Pratiš najnovije tehnološke trendove, a primjena informacijskih tehnologija u poljoprivredi ti je posebno zanimljiva? Potvrdni odgovori na prethodna pitanja dovoljni su razlozi za prijavu za VIRAL hackathon 2022!
Što te očekuje?
VIRAL hackathon, koji projektni partneri organiziraju kroz istoimeni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program, održat će se od četvrtka, 12.5. do subote, 14.5.2022. godine. Ovogodišnje izdanje hackathona regionalnog je karaktera, a sa svojim kolegama ćeš se družit ćeš se u Prijedoru u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA). Tijekom 48 sati svi sudionici će imati priliku uz pomoć iskusnih mentora raditi na razvoju mobilne aplikacije koja će riješiti izazov optimizacije klima u proizvodnim objektima – prikupljanje podataka sa senzora, autonomnu regulaciju i upravljanje. sudionici će moći koristiti dodatnu opremu (Raspberry Pi i Micro Bit uređaje i slično) kako bi unaprijedili svoja rješenja, a program hackathona će uključiti i motivacijska predavanja i radionice. Svoja idejna rješenja timovi će prezentirati pred stručnom komisijom, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje su za njih osigurali Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, Uprava Bosne i Hercegovine za zaštitu bilja, Grad Mostar, poduzeća Agrimatco i Virgin Pulse, kao i mnogi drugi prijatelji ovog događaja.
Kako se prijaviti?
Na VIRAL hackathon mogu se prijaviti timovi sastavljeni od studenata Univerziteta Banja Luka (jedan tim), Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Bijeljina (jedan tim), Univerziteta u Mostaru (jedan tim), Sveučilišta u Mostaru (jedan tim) te Univerziteta Donja Gorica (jedan tim), a koji zadovoljavaju sljedeće kriterije:
  1.        Svi članovi tima moraju biti studenti;
  2.        Dva člana tima moraju biti studenti poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  3.        Dva člana tima moraju biti studenti fakulteta za informacione tehnologije/elektrotehnike;
  4.        Maksimalan broj članova po timu je 4.
Broj mjesta je ograničen, stoga, požuri i već danas se sa svojim timom prijavi na linku! Prijave su otvorene do nedjelje, 24.4.2022. godine do 23:59h. Projektni partneri snose troškove prijevoza, smještaja i svih obroka za sudionike.
Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.