Novosti

Otvorene inovacije u fokusu treninga u Baru

Unaprijediti vlastite vještine jedan je od najvažnijih preduvjeta za konkurentnost na tržištu rada, a pružiti mladim ljudima priliku za učenje i stjecanje novih znanja leži u fokusu aktivnosti INTERA Tehnološkog Parka. S istim ciljem prošle godine INTERA TP je, zajedno s partnerskim organizacijama BSC Bar i FUDS Nova Gorica, započeo implementaciju projekta Youth4Open Innovation sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program.
Jedna od projektnih aktivnosti uključuje i provedbu treninga koji se održao u Baru u Crnoj Gori od utorka, 6.7. do petka, 9.7.2021. godine, a koji je okupio regionalne stručnjake koji će u narednom periodu realizirati treninge u partnerskim organizacijama. Tijekom ove aktivnosti razvijeno je 8 trening mogula koji će pružiti mladima mogućnost stjecanja vještina traženih na tržištu rada. Treninzi, koji će se održati najesen 2021. godine, obuhvatit će teme programiranja, korištenja popularnih računalnih alata, digitalnog marketinga, poslovnog modela, grafičkog dizajna, informatičke pismenosti i drugih. Kroz intenzivne treninge mladi će razvijati, ne samo vještine usko vezane uz tematiku, nego i vlastite komunikacijske i tehničke vještine, medijsku pismenost i različita znanja koja će ih pripremiti za tržište rada. Upravo je prevladavanje jaza između postojećih i traženih vještina jedan od ključnih ciljeva ovog projekta.
Nakon ove aktivnosti, ljeto će proteći u znaku pripreme stručnjaka za treninge, a svi detalji vezani za teme, datume i način prijave će biti objavljeni pravovremeno na službenim stranicama INTERA Tehnološkog Parka.