Novosti

Kroz besplatan webinar INTERA nudi znanja o marketingu i online prodaji za mala i srednja poduzeća

Online trgovina jedan je od pojmova koji se posljednjih godina sve češće može čuti u svakodnevnom govoru. Kupovati iz topline svog doma najčešća je fraza kojom marketinški odjeli različitih poduzeća privlače svoje klijente. I u potpunosti je točna!
Razvoj tehnologije unaprijedio je mogućnosti online trgovine i približio ju svakom pojedincu. Kroz nekoliko klikova na mobilnom uređaju moguće je pretražiti online trgovine te kupiti traženi proizvod. I to se ne odnosi samo na velike, svima poznate online trgovine poput Amazon-a, AliBabe i drugih. Sve češće mala i srednja poduzeća prepoznaju značaj vlastitih online trgovina kojima se na jednostavan i brz način mogu približiti potencijalnim klijentima. Tomu je posljednjih mjeseci značajno doprinijela i globalna pandemija koja je na nekoliko tjedana pojedince primorala da ostanu doma i željene proizvode pronalaze isključivo pretražujući Internet. Ovaj trend nije zaobišao nijedan gospodarski sektor zahtijevajući od svih poduzeća i organizacija brzu prilagodbu na novonastalu situaciju i potrebu za digitalizacijom.
Tematici online trgovine, s naglaskom na izazove koje je malim i srednjim poduzećima donio protekli period, bit će posvećen besplatni webinar “Development of online business and sales for small and medium enterprises during and after the pandemic Covid-19“ koji INTERA Tehnološki Park organizira u srijedu, 1.7. i četvrtak, 2.7.2020. godine. Webinar će poseban fokus staviti na drvni, metalni i turistički sektor, a zaposlenici poduzeća iz ovih sektora dobit će uvid u razvoj poslovanja tijekom i nakon globalne pandemije. Tijekom webinara oni će imati priliku naučiti kako pokrenuti i voditi online prodaju, ali i kako promovirati proizvode i ponuditi ih kroz digitalne kanale. Poseban naglasak će se staviti na promociju kroz alate digitalnog marketinga – Google, Facebook i Instagram oglašavanje, marketing na društvenim mrežama, SEO optimizaciju i e-mail marketing. Polaznici će naučiti kako pristupiti ciljnim skupinama, ali i kako vlastite zadatke provoditi kroz digitalne kanale što je posebno važno u vremenima kada se epidemiološke mjere provode u svim segmentima života pa tako i poslovanja. Stečena znanja doprinijet će prilagodbi poslovnog modela poduzeća izazovima koje je sa sobom donijela globalna pandemija koja je ostavila snažan trag na poslovanju i razvoju poduzeća iz svih sektora pa ni drvni, metalni i turistički sektor nisu izuzetak.
U svijetu u kojem je tehnologija promijenila poimanje poslovanja, fizičke granice su izbrisane, a uz dobru poslovnu strategiju svako poduzeće može pronaći svoje klijente. Pravilno koristeći sve alate, i lokalna poduzeća iz ovih sektora mogu izazove globalne pandemije pretvoriti u poslovne prilike. Steći kvalitetne temelje za digitalnu transformaciju poslovanja moguće je već na ovom webinaru za koji se svi zainteresirani mogu prijaviti na linku.
Ovaj webinar se organizira u suradnji s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. Svojom podrškom GIZ je kroz projekt „Inovacija i digitalizacija u MSP u BiH“, o kojem se više detalja može pronaći na www.b2bit.ba, omogućio da ovaj webinar bude besplatan za sve sudionike. Za sva eventualna pitanja svi zainteresirani mogu se obratiti timu INTERA TP-a na [email protected].