Novosti

Krenimo zajedno u avanturu koju nam donosi 2018. godina

Svaki kraj godine predstavlja svojevrsno rezimiranje godine koja je na izmaku. 
INTERA TP je u prethodnoj, 2017. godini pokazao da se postavljeni ciljevi mogu ispuniti i da rezultati mogu biti daleko iznad očekivanja.
 „Bila je ovo godina u kojoj smo uspješno završili trogodišnji projekt  kroz koji smo, između ostalog, pomogli pokretanje više od 30 novih poduzeća, generirali više od 115 radnih mjesta i educirali više od 1300 kadrova. S druge strane, godinu su obilježila i nova partnerstva, pokretanje novih programa u području obrazovanja i početak implementacije novih devet projekata financiranih od strane domaćih i stranih donatora.“, kratko se na proteklu godinu osvrnuo direktor INTERA TP-a Vedran Šimunović.
Kroz prethodnu godinu implementirana su dva ciklusa programa Startup Akademije, deveti ciklus programa Moja praksa, ukupno šest ciklusa obuka za CNC operatere i programere, dva ciklusa tečaja SolidWorksa i AutoDesk Revita te prvi ciklus međunarodne razmjene studenata s Dayton Regional STEM School. Uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu je organiziran Festival dizajna i umjetnosti, a u Mostaru treći hackathon „Zajedno postižemo više“. Kroz cijelu godinu INTERA Tehnološki Park bio je domaćin više od 115 različitih događaja na kojima je prisustvovalo gotovo 4000 osoba.
„U godini iza nas proširili smo mrežu partnera i kontakata, povezali smo lokalna poduzeća sa stranim tržištima. Edukacijama, seminarima i treninzima podizali smo kvalitetu kadrova na višu razinu, čime smo izravno pridonosili prosperitetu poduzeća. Kratko ću najaviti neke od aktivnosti koje Vas očekuju u 2018. godini, a provode se kroz europski projekt. To su, otvaranje prvog coworking prostora u središtu Mostara, inovacije u poručju energetske efikasnosti, a kroz Enterprise Europe Network nastavit ćemo povezivati lokalna poduzeća s poduzećima iz regije. Pored navedenog, nastavit ćemo s programima i edukacijama koji su se dosad pokazali uspješnima i koji imaju dobre temelje za budućnost. I da, i ovaj put ćemo postaviti ljestvicu još više te naravno biti sigurni da ćemo i u narednoj godini uz vašu pomoć, kao i do sada, ispuniti sve ciljeve, prevazići sve izazove i rezultate dovesti na zavidnu razinu.“, završava priču gospodin Šimunović.
INTERA Tehnološki Park želi Vam sretnu i uspješnu 2018. godinu, godinu koja će označiti pozitivnu prekretnicu u Vašem životu, godinu koja će biti jedan novi poslovni izazov za Vas, godinu u kojoj ćete pokazati da Vaša ideja vrijedi i da Vaši snovi mogu postati stvarnost, godinu u kojoj ćemo zajedno nastaviti koračati ka ljepšoj i boljoj budućnosti.