Novosti

INTERA TP potpisao sporazume o suradnji s mostarskim ekonomskim fakultetima

Suradnja s akademskom zajednicom te pružanje prilika mladim ljudima za usavršavanje vlastitih vještina jedni su od osnovnih ciljeva INTERA Tehnološkog Parka. Od samog osnivanja, kroz svoje projekte i programe, INTERA TP nudi studentima različite mogućnosti za razvoj karijere, a gotovo svakodnevno kroz niz relevatnih aktivnosti surađuje s predstavnicima bosansko-hercegovačkih fakulteta. Kao jedni od ključnih partnera u posljednjih nekoliko godina u aktivnostima INTERA TP-a pokazali su se Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Ekonomski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“.
Kako bi postojeću suradnju formalizirali i podigli na višu razinu, u posljednjih sedam dana INTERA Tehnološki Park sa spomenutim institucijama potpisao je sporazume o suradnji. U srijedu, 30.1.2019. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ predstavnici institucija potpisali su Memorandum o suradnji kojim su dodatno definirali uvjete suradnje poglavito u pogledu obavljanja stručnih praksi. Kao i prethodnih, i ove će godine INTERA Tehnološki Park kroz svoj program „Moja praksa“ omogućiti studentima ovog fakulteta stjecanje prvog radnog iskustva. Tjedan dana poslije, u srijedu, 6.2.2019. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru potpisan je Sporazum o suradnji kojim je INTERA Tehnološki Park pristupio Klubu poslodavaca kroz koji se želi osigurati bolja i efikasnija veza između poslodavaca i studenata koji su završili prvi ili drugi ciklus na Ekonomskom fakultetu. Osim kroz aktivnosti Kluba, INTERA TP će studentima ovog fakulteta omogućiti i jačanje kapaciteta kroz treninge i rad na praktičnim projektnim zadacima u okviru programa „Moja praksa“.
Formaliziranje suradnje sa spomenutim institucijama važan je korak u izgradnji snažne veze između akademske zajednice i privrednog sektora što će, u konačnici, zasigurno rezultirati jačanjem domaćeg gospodarstva u cjelini.