Novosti

INTERA TP ponovno ugostio skupinu američkih učenika

INTERA Tehnološki Park već drugu godinu zaredom u suradnji s partnerima iz Daytona, jednog od najvećih gradova savezne američke države Ohio, implementira međunarodni program razmjene studenata i učenika. I ove je, kao i prošle godine skupina od pet američkih učenika Dayton Regional STEM School u sklopu ovog programa došla u Mostar u kojem će boraviti sljedeća dva tjedna. Za učenike i njihovu pratnju INTERA Tehnološki Park je pripremio bogat raspored kako bi američkim gostima prenijeli znanja i iskustva lokalnih stručnjaka, pružili priliku za neka nova praktična iskustva, predstavili najuspješnije gospodarske primjere, ali i pokazali sve prirodne i povijesne ljepote zemlje.
Već prvog dana boravka programa američki su učenici posjetili Ekonomski fakultet Univerziteta Džemal Bijedić i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su ih domaćini upoznali s obrazovnim sustavom i prilikama za studente u Bosni i Hercegovini, a tijekom trosatnog treninga u INTERA Tehnološkom Parku naučili su upravljati dronovima. Imali su priliku uživati u tradicionalnoj hrani, ali i opustiti se uz filmsku večer organiziranu u Code Hub-u Mostar.
 Američki će učenici u nastavku svog boravka u Mostaru naučiti osnove 3D modeliranja i 3D printanja, upoznati se s trikovima digitalnog marketinga te ući u svijet robotike. INTERA Tehnološki Park je za njih, prema njihovim preferencijama, dogovorio prakse u lokalnim poduzećima kako bi se učenici već sada mogli pripremiti za svoje buduće karijere. Imat će priliku posjetiti Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, uspješna poduzeća, ali i organizacije koje svojim aktivnostima doprinose napretku Mostara i regije. Detalje ove razmjene, koju je financijski podržalo poduzeće Telemach, možete pratiti na društvenim mrežama INTERA Tehnološkog Parka.