Novosti

INTERA TP odveo šest bh. studenata na stručnu praksu u SAD

Steći praktično iskustvo prije završetka fakulteta obično je kriterij koji izdvaja pojedince na tržištu rada. Upravo zato svojim svakodnevnim aktivnostima INTERA Tehnološki Park mladim ljudima želi pružiti mogućnosti za profesionalni razvoj u stvarnom poslovnom svijetu. S tim ciljem, prije tri godine ostvareno je partnerstvo s institucijama Grad Dayton i Dayton Sister City Committee kroz koje se implementira međunarodni program razmjene studenata.
Šest studenata iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke u pratnji predstavnica INTERA Tehnološkog Parka sljedeća će gotovo tri tjedna boraviti u Daytonu, jednom od najvećih gradova američke savezne države Ohio. Stručne prakse u američkim poduzećima kreirane su u skladu s preferencijama odabranih studenata kako bi im se omogućilo razvijanje poslovnih vještina neophodnih za razvoj njihovih daljnjih karijera.
Američko iskustvo će upotpuniti boravak u obiteljima s kojima će bh. studenti imati priliku zaviriti u svakodnevne aktivnosti jedne američke obitelji. S druge strane, na rasporedu će se naći obilasci i drugih gradova u okolici, kampiranje te posjete međunarodnom sajmu World A'Fair, različitim muzejima, lokalnim pivovarama i svemu onome što čini posebnim ovaj dio Sjedinjenih Američkih Država. Stečeno iskustvo bit će idealan temelj za daljnji razvoj studenata, a pregršt kontakata će im dodatno ojačati mogućnosti za ostvarivanje vlastitih ciljeva i planova. Prijateljstva i druženja, sudeći prema prošlogodišnjem iskustvu, dugoročni su benefit ove razmjene studenata koja jača vezu između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.
I ovaj ciklus razmjene INTERA Tehnološki Park provodi u suradnji s institucijama Grad Dayton i Dayton Sister City Committee uz financijsku podršku poduzeća Telemach i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNK/Ž.