Novosti

Predstavljanjem proizvoda vrhunskih BiH kreativaca uspješno finaliziran projekt MODAMO.kreARTiva

Proteklog vikenda, 13. i 14.5.2017. na platou ispred BBI Centra, na Trgu djece Sarajeva, održan je Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva. U veselom ozračju, pod kreativnim šatorom na preko 400m2, šezdesetak kreativaca imalo je priliku predstaviti svoj rad, a izrazito velika posjećenost festivala pokazala je da je interes javnosti za ovim proizvodima zaista velik.
Festival je ujedno i posljednja aktivnost projekta MODAMO.kreARTiva koji je INTERA Tehnološki Park u suradnji s Udrugom Kreativa implementirao proteklih godinu dana, a čiji je cilj bio okupiti kreativace koji izrađuju visokokvalitetne proizvode sa Made in BiH etiketom, ojačati njihovu poziciju na tržištu, unaprijediti njihove prodajne i marketinške kapacitete, ali i uvezati ih u prepozntljivu mrežu koja će zajednički nastupiti na inozemnom tržištu, kroz webshop coutureloft.com.
Uistinu sjajna atmosfera vladala je na festivalu puna dva dana, a kreativci su osim prilike za predstavljanjem i prodajom svojih proizvoda iskoristili ovu priliku za međusobno umrežavanje i razmjenjivanje dobrih iskustava, ali i poteškoća koje ovaj posao nosi.
Interes za samo izlaganje na festivalu bio je iznimno velik, od preko 160 prijavljenih iz cijele BiH, 60 najboljih izlagača odabrano je na temelju pomno definiranog seta standarda. Ovako velik interes ponajbolje ilustrira značajan potencijal kreativne industrije u našoj državi, posebno kad govorimo o prozivodnji handmade odjeće, modnih dodataka i dekorativnih proizvoda za dom.
Zahvaljujemo se Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, koje je kroz program Osnaživanja žena podržalo ovaj projekt, kao i Lillian Wahl-Tuco koja je kao predstavnica veleposlanstva otvorila festival i naglasila važnost ekonomskog osnaživanja žena za njih same, njihove obitelji, ali i lokalnu zajednicu i ekonomiju općenito.
Podrška ženskom poduzetništvu i ekonomsko osnaživanje žena je u stalnom fokusu INTERA Tehnološkog Parka, a ovaj projekt je osim iznimnih rezultata dodatno ukazao na potrebu za daljnjim djelovanjem u tom domenu. Zahvaljujemo se Udruzi Kreativa na uspješnoj suradnji i nadamo se da ćemo i u budućnosti pisati ovakve pozitivne ženske priče sa Made in BiH etiketom.