Novosti

Otvorene prijave za izlaganje na 3. Festivalu dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva!

Početak godine u INTERA Tehnološkom Parku i MODAMO.uredništvu donio je užurbane pripreme za treći Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva. Naime, nakon uspješna dva Festivala koja organizirana u Mostaru, ove godine INTERA Tehnološki Park i MODAMO.kreARTiva uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država organiziraju Festival koji će ugledati svoje treće izdanje na proljeće, točnije 20.5.2017., u Sarajevu.
Prethodna dva Festivala, koja su organizirana 2011. i 2012. godine, u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru, su postavila temelje za razvoj bh.kreARTivne scene. zahvaljujući  97 sjajnih domaćih kreARTivaca koliko ih je izlagalo na dosadašnjim MODAMO.kreARTiva Festivalima te više od 7000 posjetitelja koji su uživali u Festivalu.
„Svi oni koji su posjetili MODAMO.kreARTiva Festival će posvjedočiti jedinstvenoj energiji i genijalnom dizajnu s MADE IN BIH etiketom u kojem su mogli uživati na našim kreARTivno uređenim štandovima. Ovim Festivalom želimo na jednom mjestu okupiti brandove koji će pokazati da BiH ima iznimno velik potencijal kada govorimo o kreativnim industrijama. Upravo zato iznimnu pažnju posvećujemo svim detaljima u organizaciji – od odabira kreARTivaca koji će izlagati do odabira lokacije, prezentacije štandova te promocije odabranih bh.brandova kroz regionalne medije, što naš Festival čini idealnom platformom za predstavljanje i prodaju kvalitetnih domaćih proizvoda.
Priznajemo da su nam trebale godine iznimno marljivog rada i truda da stvorimo priliku za organizaciju trećeg Festivala, no sada, uz naše sjajne partnere, nadamo se da će Festival uistinu preći u tradiciju te da ćemo se družiti iz godine u godinu. Da bi u tome uspjeli, već mjesecima je naš fokus na organizaciji ovogodišnjeg Festa kako bismo za naše posjetitelje izgradili pravi mali kreARTivni grad kroz koji će uživati u razgledanju, upoznavanju i kupovini genijalnih MADE IN BIH proizvoda.“, ponosno ističu iz MODAMO.kreARTiva organizacijskog tima.
U prošloj godini, kreARTivna druženja su započela uz edukativne radionice koje su organizirane u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci, a na kojoj su predstavnici bh.brandova imali priliku od vrhunskih mentora učiti o predstavljanju proizvoda na tržištu, o brandiranju te o promociji na društvenim mrežama.  Od ukupno 300 prijavljenih, njih 57 je prošlo kroz edukacije, a većina ih je odmah nakon završetka druženja krenuli s implementacijom naučenog od strane mentora.
Svi oni koji se nisu prisustvovali edukacijama mogu osjetiti dio atmosfere kroz video koji je djelo bh.fotografa i suradnika na našem Festivalu - Edvina Kalića.
Nakon što su se sumirali dojmovi s MODAMO.kreARTiva edukacija, došlo je vrijeme za otvaranje prijava za izlaganje na Festivalu za sve kreARTivci, bilo da se bave izradom nakita, odjeće, torbica i ostalih modnih dodataka ili pak stvaraju jedinstvena djela kroz slike, fotografije, grafike, ilustracije i ostalo. Neophodno je istaknuti kako je Festival prodajnog karaktera te da je izlaganje za kreARTivce besplatno, no važno je reći i kako će INTERA TP u MODAMO.kreARTiva tim od pristiglih prijava odabrati one najbolje u čijim će se radovima uživati na Festivalu.
„Kako smo i ranije spomenuli, iznimno nam je važno da na Festivalu predstavimo najbolje od domaćeg dizajna. Upravo zato želimo napraviti selekciju i dati priliku onima koji ulažu mnogo kreativne i radne energije u svoj brand čime se on izdiže iznad običnog hobija. Kako bismo bili što precizniji u selekciji, razvili smo i set standarda koje jedan kreARTivac treba zadovoljiti kako bi se njegovi radovi našli na MODAMO.kreARTiva Festivalu, stoga se iznimno veselimo prijavama dosadašnjih kreARTivaca, ali i upoznavanju novih.“; dodali su iz organizacijskog tima.
Ukoliko vjerujete u svoj rad i smatrate da upravo Vaš brand ispunjava standarde koji su navedeni iznad, pozivamo Vas da se pridružite MODAMO.kreARTiva Festivalu, a to možete napraviti tako što ćete ispuniti prijavni obrazac koji ćete pronaći na linku.
I budite brzi jer prijave su otvorene do 1.3.2017!