događaji

NajkreARTivniji projekt do sada bliži se svom vrhuncu

NajkreARTivniji projekt do sada bliži se svom vrhuncu

Pripreme, radionice, festival,... Prije nekih godinu dana postojalo je sto ideja za projekt usmjeren prema kreativnoj industriji naše zemlje. Malo pomalo, ideje su se pretočile u danas svima poznat projekt MODAMO.kreARTiva.
Pažljivo razrađen projekt odlučili smo započeti radionicama koje će kulminirati festivalom dizajna i umjetnosti u svibnju 2017.
Da, to je tada zvučalo tako daleko.
Danas, dva tjedna prije najkreARTivnijeg vikenda u godini možemo reći da je godina iza nas proletjela, zavrtjela nas oko svoje osi i dovela nas pred konačan cilj. Bila je to godina ispunjena trudom, radom, željom, voljom, druženjima, novim poznanstvima ali i smijehom i hrpom pozitivne energije.
Radionicama održanima u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu na kojima je prisustvovalo više od 45 lokalnih kreARTivaca željeli smo svim sudionicima pomoći u osnaživanju brenda te odgovoriti na pitanja kako uspješno lansirati proizvod na tržište i doći do većeg broja kupaca, kako kreirati prepoznatljiv brend i kako se uspješno predstaviti na društvenim mrežama bez financijskog ulaganja. Edukacije su bile interaktivnog karaktera i vođene od strane vrhunskih konzultanata koji veoma dobro poznaju regionalno tržište te su mogli prenijeti svoje iskustvo kreARTivcima.
MODAMO.kreARTiva tim čitavo je vrijeme vrijedno radio i na prvom bh.web shopu koji će inozemnom tržištu ponuditi kvalitetne, ručno izrađene artikle s Made in BiH etiketom. Web shop predstavlja platformu koja će na jednom mjestu okupiti kreativne žene iz Bosne i Hercegovine u jedinstvenu mrežu nudeći im priliku za afirmaciju kako bi definirali i ojačali svoju poziciju na tržištu. Pet najboljih kreARTivaca s Festivala dobit će priliku svoje proizvode predstaviti upravo putem web shopa.
Festival kao vrhunac projekta održava se 13. i 14.5.2017. godine na velikom platou ispred BBI centra u Sarajevu. Festival se organizira kako bi predstavili najbolje od domaćeg dizajna. Upravo zato selekcijskim procesom između 160 prijavljenih izabrano je 55 kreARTivaca iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će svi posjetitelji festivala uvidjeti snagu BiH kreativne industrije i osjetiti barem dio doživljaja i emocija koje smo mi proživjeli kroz prethodnu godinu.
Mali dio atmosfere iz čitavog projekta možete vidjeti u našoj fotogaleriji, a nadamo se da se vidimo i u Sarajevu na Festivalu MODAMO.kreARTiva kako bismo skupa uživali i doprinijeli razvoju našeg kreARTivnog kutka.
Na sljedećim linkovima možete pročitati ponešto o jednom dijelu izlagača na Festivalu, a uskoro Vam donosimo informacije i o ostalima.
Vidimo se u Sarajevu!
Čitav projekt financiran je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država.